Wymagania; orzeczenie o stopniu niepełnosprawności. Zakres obowiązków;Ogólny zakres obowiązków: -przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj.: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe);udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania;doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów);przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich;pobieranie potraw i napojów z kuchni i bufetów oraz ocenianie ich dekoracji i estetyki;serwowanie potraw i napojów;sporządzanie lub wykańczanie potraw w obecności konsumenta (tranżerowanie mięsa, filetowanie ryb, grillowanie potraw, flambirowanie zakąsek i deserów, sporządzanie zakąsek gorących i zimnych oraz ich doprawianie, sporządzanie i serwowanie koktajli bezalkoholowych i alkoholowych);posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serwowania potraw, przyrządy do otwierania puszek i butelek, sztućce do serwowania potraw;obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego, np.: elektronicznych kas kelnerskich, kalkulatorów, komputerów, kostkarek do lodu;zmiana nakryć i obrusów w obecności konsumenta;sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych;inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu;utrzymywanie porządku na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad bhp, ppoż. i sanitarno-higienicznych;obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługiPracodawca gwarantuje transport lub zwrot kosztów dojazdu do pracy.
Busko-Zdrój
Umowa o pracę na okres próbny
od 4 666 PLN
Wymiar czasu pracy 35/40 godzin tygodniowo. Godziny pracy 8.00-15.00
Źródło oferty pracy: Miejski Urząd Pracy w Kielcach
Obsługa klienta i przyjmowanie zamówień.Praca na stanowisku barmana i obsługa baru. Serwowanie zamówień do stolików. Wymagania inne: Obowiązki:...
W/g stanowiska. Wymagania konieczne: Wykształcenie: podstawowe Wymagania inne:
obsługa gości w Grzybku Wymagania konieczne: Wykształcenie: zasadnicze zawodowe Uprawnienia: doświadczenie w zawodzie Wymagania inne:
Nakrywanie stołów, czuwanie nad czystością, estetyką i właściwym przygotowywaniem serwisu do konsumpcji, właściwe wykorzystanie i posługiwanie się...
Najnowsze komentarze